Tulekaitsevärvitud välisvoodrilaua ladustamine ja transport

Tulekaitsevärvitud välisvoodrilaua ladustamine ja transport


TEKNOSAFE 2407 ja NORDICA EKO 3330-03 värvisüsteem

Tulekaitsevärvitud välisvoodrilaudade transportimisele ja ladustamisele tuleb pöörata erilist tähelepanu. Selle põhjuseks on värvikihi üldine paksus, mis on oluliselt suurem kui tavapäraselt krunditud või värvitud voodrilaudadel. Paksu värvikihi puhul võivad lauad teatud asjaoludel omavahel kleepuda.

Puitu tuleb transportida ja ladustada kuivana ja vee eest kaitstuna. Tagatud peab olema hea ventilatsioon ning välistada tuleb puidu kokkupuude pinnasega.

TEKNOSAFE 2407 tulekaitsesüsteemi kasutamisel tuleb vältida värvitud pindade omavahelist kokkupuudet. Virnastamisel tuleb kasutada omavahelise liimumise takistamiseks vahekilesid. Omavaheline kleepumine toimub kahe pinnavärvikihi (NORDICA EKO 3330-03) ja ka alus- ning pinnakihi vahel (TEKNOSAFE 2407 / NORDICA EKO 3330-03).

Kõrged temperatuurid (üle 25⁰C) ja suured raskused voodrilaudadel võivad samuti põhjustada kokkukleepumist. Lauapakke võib transportida üksteise peal kuni kahe meetri kõrgusel, kuid ladustamisel tuleb pakkide virnastamist siiski vältida.

Lisainfo: www.teknos.com/et-EE/toostusvarvid/toostuslikud-puiduvarvid/